نکات مهم در خرید کیف و کفش مدرسه
اغلب بدون توجه به اثراتی که کیف و کفش بر ستون فقرات و پاهابمان میگذارد اقدام به خرید آن ها برای فرزندانمان نیز می کنیم بهتر است نکاتی را قبل از خرید مهر مدنظر قراردهیم.
نکات مهم در خرید کیف و کفش مدرسه چیست؟ تخصص ارتوپدی و جراح استخوان و مفاصل به ارایه توضیحاتی پیرامون ویژگی کفش مناسب برای کودکان و دانشآموزان پرداخت.
یاسر نژادی متخصص ارتوپدی و جراح استخوان و مفاصل در گفتوگو با فارس، در خصوص ویژگیهای کفش مناسب، گفت: متأسفانه در سطح جامعه مشاهده میکنیم که خانوادهها بدون توجه به ویژگیهای کفش به دنبال خرید کفشهایی برای کودکان خود هستند که با اَشکال شخصیتهای کارتونی طراحی شدهاند.
وی با بیان اینکه توجه به ویژگیهای کفش از نکات ضروری خرید کفش خصوصاً برای کودکان و دانشآموزان است، افزود: کفش کودکان زیر 3 سال نباید پاشنه داشته باشد و برای کودکان بالای سه سال نیز بهتر است از کفشهایی که دارای پاشنه 2.5 سانتیمتری هستند، استفاده شود.
این متخصص ارتوپدی و جراح استخوان و مفاصل، تصریح کرد: پوشیدن کفشهایی که بیشتر از 2.5 سانتیمتر پاشنه دارند منجر به وارد شدن فشار به قسمتهای جلو و پنجه پا خواهد شد که این فشار وارده در بلند مدت باعث ناراحتی و درد مزمن و گاها شکستگیهایی که به استرس «فراکچر معروفند»، میشود.
نژادی ادامه داد: باید توجه داشت کفش مناسب باید دارای پنجه نیمدایره باشد تا فاصله قابل قبولی میان انگشتان ایجاد شود همچنین باید یک فاصله مناسب میان شست پا و جلو کفش وجود داشته باشد. متخصصان معمولاً به والدین توصیه میکنند به جای خرید کفشهای گرانقیمت برای کودک که باید برای مدت زمان طولانی استفاده شود دو جفت کفش ارزان قیمت در فواصل مختلف تهیه شود به دلیل اینکه پای کودکان به سرعت در حال رشد است.
وی گفت: باید توجه داشت کفش وسیلهای برای محافظت از پا است و نباید به گونهای طراحی شود که ماهیت اصلی آن زیر سؤال برود. استفاده از کفشهای روباز و جلوباز به هیچ عنوان برای کودکان توصیه نمیشود زیرا ممکن است در زمان فعالیت به پای آنها صدمه وارد شود.
این متخصص ارتوپدی و جراح استخوان و مفاصل با اشاره به کفش ورزشی مناسب برای کودکان، گفت: کفشهای میخی به هیچ وجه برای کودکان زیر 10 سال نباید استفاده شود و همچنین باید توجه کنیم سن 10 سال برای تفکیک کفش از اهمیت زیادی برخوردار است و در این سن کودک باید متناسب با ورزشی که انجام میدهد، کفش خود را انتخاب کند.
نژادی تصریح کرد: کودکانی که دارای مشکلات لیگامانی هستند، بهتر است هنگام ورزش از کفشهای ساقدار استفاده کنند.
وی توضیح داد: قسمت پشتی کفش باید سفتی لازم را داشته باشد همچنین جلوی کفش باید فاصلهای حدود نیم سانتیمتر با روی پا داشته باشد تا پا در آن احساس راحتی کند. لازم است توجه کنیم که کفش نباید آنقدر نرم باشد تا حالت پا را به خود بگیرد، همچنین کفشها نباید به راحتی از وسط خم شود، زیر کفش نیز باید به اندازه مناسب از نرمی برخوردار باشد.
این متخصص ارتوپدی و جراح استخوان و مفاصل، گفت: بهترین کفش برای کودکان کفشهای چرم طبیعی هستند که روی آن دارای محافظی برای تهویه هوا باشد.
نژادی در خصوص استفاده از کفشهای پاشنه بلند توضیح داد: پوشیدن این کفشها به هیچ عنوان برای دختران دانشآموز توصیه نمیشود زیرا به کرات مشاهده شده پوشیدن مداوم کفشهای پاشنه بلند باعث بروز دردهای مزمن در قسمت پنجه به دلیل انتقال وزن به این قسمت شده است.
وی در پایان گفت: تحقیقی که در 27 کشور پیشرفته دنیا شده است نشان میدهد دانشآموزانی که کفشهای خود را قبل از ورود به کلاس درس از پا خارج میکنند رغبت بیشتری برای درس خواندن دارند و آموزشپذیری این افراد از دانشآموزانی که با کفش در کلاس حضور مییابند بیشتر است.
براي دريافت اخبار جديد با ليمو سبز همراه باشيد.
دیدگاه کاربران