زردی نوزادان چیست؟

0
دسته بندی : پزشکی
دوشنبه ۱۳۹۶/۰۷/۰۳ ۱۱:۰۰
تعداد بازدید : 2535 بار

معمولا در کشور ما آمار بالایی از نوزادان به زردی مبتلا هستند که آمار چیزی بیش از نصف جمعیت نوزادان را نشان می دهد. زردی نوزادان باید درمان شود چرا که اگر شدید شود سلامتی نوزاد را به خطر می اندازد.

زردی نوزادان چیست؟

البته گاهی زردی، زردی خوش‌خیم است و نیازی به بستری نیست اما در مواقعی نیز شدت زردی زیاد بوده و نوزاد باید بستری شود.

زردی اولین اثرش را روی چشم‌ها می‌گذارد و سفیدی چشم‌ها به‌زردی می‌گراید. پس از چشم‌ها روی گونه‌ها، سپس صورت خودش را نشان می‌دهد. با بالا رفتن درجه بیلی‌روبین در بدن، زردی در سینه، پشت و شكم نوزاد بروز می‌كند. پس از آن انتظار این است كه دست‌ها و پاها درگیر زردی شوند. اما چون میزان گردش خون در این قسمت‌ها كمتر است، احتمال بروز زردی در آنها هم كمتر است.

درمورد علل بروز زردی در نوزادان می توان به ناسازگاری یا عدم تطابق گروه‌های خونی اشاره کرد که یکی از علل بروز زردی می باشد به طور مثال اگر گروه خونی مادر O و گروه خونی نوزاد A یا B باشد یا اینکه گروه خونی مادر منفی و گروه خونی نوزاد مثبت باشد ممکن است کودک به زردی مبتلا شود اما باید توجه داشت همیشه این گونه نیست.

زردی نوزادان چیست؟

همچنین کمبود آنزیم T6PD می‌تواند باعث بروز زردی شود و نیز در صورتی که نوزاد نتواند شیر مادر بخورد این امکان بالا می رود.

بهترین درمان برای برطرف کردن زردی نوزادان نوردرمانی است و در مواقعی که عدد زردی به بالای 25 می‌رسد ممکن است از طریق ناف نوزاد خون کودک تعویض می شود.

از علل دیگر بروز زردی در میان نوزادان باید به کم‌کاری تیروئید، نارس بودن نوزاد، جذب ضعیف زردی توسط کبد، ابتلا مادر به دیابت  و... نیز توجه کرد.

درصورتی که زردی نوزاد درمان نشود چه می شود؟

باید درمان آن را جدی بگیریم و گرنه آسیب های جبران ناپذیری به نوزادمان وارد می شود که اهم این آسیب ها به مغر نوزاد می رسد و باعث بروز اختلالات حرکتی، عقب‌ماندگی ذهنی و در مواقعی کاهش شنوایی و کر شدن نوزاد می شود.

براي دريافت اخبار جديد با ليمو سبز همراه باشيد.

 

دیدگاه کاربران

جهت ثبت نظر لطفا
وارد شوید.