آیا صداهای داخل ذهن واقعی هستند؟
حتما برای شما هم بارها پیش آمده است که مشغول حرف زدن با خودتان شوید اما آیا صداهای داخل ذهنتان واقعی هستند؟
روند بسیار پیچیده بدن انسان بخصوص مغز همواره مورد پژوهش و مطالعه بوده است با این وجود هنوز راز و رمزهای زیادی پیرامون بدن انسان وجود دارد. تقریبا 25 درصد افراد عادت دارند در ذهن با خود صحبت می کنند که این مسئله ای نگران کننده نیست.
در پژوهشی که به تازگی برروی افراد مختلف انجام شده است نتیجه جالب توجهی بدست آمده است مغز ما بین صحبت کردن با خودمان و صحبت کردن با دیگران تفاوتی قائل نیست. پژوهش جدید ما را در درمان بیماری شیزوفرنی کمک خواهد کرد، بیماری شیزوفرنی یک بیماری روانی است که در آن مغز قادر نخواهد بود صدای داخل ذهن را از صدای اطراف تمیز دهید از این رو فرد صداهایی داخل مغز خود می شنود که گمان می کند متعلق به شخص دیگری است!
به عبارت دیگر، وقتی شما گفتگوی ساکتی با خود دارید، فعالیت بخشهای مختلف مغز با هنگامی که با دیگران صحبت میکنید، تفاوتی ندارد.
گروه پژوهشی با بررسی اسکنهای الکتروآنسفالوگرافی (EEG) صورتگرفته از ۴۲ نفر، اثر کپی وابران (Efference copy) را بررسی کرد. کپی وابران دستورالعملهایی است که توسط مغز به دهان، لبها و تارهای صوتی ما فرستاده میشود.
مغز با استفاده از کپی وابران میداند که ما چه خواهیم گفت و از این اطلاعات برای تشخیص صدای ما از دیگران استفاده میکند. همین پروسه را در قلقلک دادن نیز میبینید. وقتی افراد خودشان را قلقلک میدهند، چون انتظار آن را دارند، هیچ اتفاقی نمیافتد.
کپی وابران اثر صدای خودمان در مغز را کاهش میدهد تا بتوانیم به صداهای غیر منتظره واکنش نشان دهیم. این پژوهش دریافت که حتی وقتی ما کلمهای صحبت نمی کنیم، باز هم این اثر کاهشی در مغز ما اتفاق میافتد.
اگر میخواهید خودتان کپی وابران را امتحان کنید، صدای ضبطشده خود را پخش کنید؛ خواهید دید که پاسخ مغز نسبت به حالتی که حرف بزنید، فعالتر و قویتر خواهد بود.
براي دريافت اخبار جديد با ليمو سبز همراه باشيد.
دیدگاه کاربران