سال 2017 پر از شکاف های امنیتی

0
دسته بندی : تکنولوژی
پنجشنبه ۱۳۹۶/۱۰/۲۱ ۱۰:۰۰
تعداد بازدید : 665 بار

در سال 2017 میلادی شاهد حملات سایبری متعددی از سوی هکرها بودیم، البته که کاربران دیگر به این اخبار عادت کرده اند اما باید گفت که بحران های بسیار بزرگی در این سال رخ داده که نگرانی های زیادی در رابطه با این بحران ها وجود دارد.

سال 2017 پر از شکاف های امنیتی

سال 2017 پر از شکاف های امنیتی: یکی از خرابکاری های هکرها در سال 2017، قطع برق اوکراین بود که این اتفاق در ماه ژانویه به وقوع پیوست. باید گفت که این اقدام هکرها نه تنها خرابکارانه بود، بلکه نگرانی های زیادی را در پی داشت. چرا که قطع برق سراسری یک کشور از دید مردم باید خیلی ترسناک باشد. قضیه ای که ذهن جوامع را پس از این اتفاق به خود درگیر میکند این است که آیا ممکن است این اتفاق ناگوار در کشورهای پیشرفته ای همانند ایالات متحده آمریکا رخ دهد؟ باید گفت که جواب مثبت است، چرا که در ماه دسامبر نیز هکرها به یکی از زیرساخت های یکی از ارگان های مهم دولت آمریکا نفوذ کرده بودند و این اتفاق حتی سیاستمدارهای آمریکایی را نیز نگران کرده است.

یکی دیگر از حوادث وحشتناک سال 2017، انتشار باج افزار باج افزار وانکرای بود. وانکاری که در ماه می دوباره فعالیت خود را آغاز کند تهدید جدی برای موسسات و ارگان های بزرگ به حساب می آمد. نکته‌ی قابل توجه در خصوص واناکرای، استفاده‌ی آن از حفره‌ی امنیتی EternalBlue بود که هکر‌های ShadowBrokers در ماه‌ آوریل از آن پرده برداشته بودند. حملات این باج‌افزار از این طریق، منجر به آلوده شدن بسیاری از دستگاه‌ها شد که البته تأخیر شرکت‌های سازنده‌ در ارائه‌ی وصله‌ی امنیتی در رشد واناکرای بی‌تأثیر نبود. در نهایت و در ماه می، یکی از متخصصان امنیتی با نام مارکوس هاچینس، موفق به کشف نحوه‌ی نابودی واناکرای شد.

سال 2017 پر از شکاف های امنیتی

حمله دیگری که باید به آن اشاره کرد، مورد هدف قرار دادن کمپانی یاهو بود. قبل از اینکه این شرکت توسط ورایزن خریداری شود، دوبار مورد حمله هکرها قرار گرفته بود و این حملات منجر به فاش شدن اطلاعات بسیاری از کاربران شد و باید گفت که متاسفانه این حملات در نوع خود رکورد بزرگی محسوب میشود. طبق اعلام رسمی یاهو، اطلاعات بیش از ۳ میلیارد اکانت این سرویس توسط هکرها به سرقت رفته است و تمامی کاربران باید سریعا اقدام به تعویض گذواژه‌ی خود کنند.

در این میان حتی آنتی ویروس ها نیز دیگر در امان نبودند، به گزارش وال‌استریت ژورنال، آنتی‌ویروس کسپرسکی به ابزاری برای جاسوسی از سیستم کاربران خود مجهز شده بود. این نشریه در ادامه شرح داد که هکرهای روس در همکاری با دولت این کشور، با تعبیه‌ی ابزاری در آنتی‌ویروس کسپرسکی به دنبال کسب اطلاعات محرمانه‌ی سازمان امنیت ملی و پیمانکاران آن در رابطه با روش‌های محرمانه‌ی هک و سرقت اطلاعات لازم بودند. لازم به ذکر است که کمپانی کسپرسکی این اخبار را تکذیب کرده و اعلام نموده است که پیمانکار این شرکت، اطلاعات محرمانه خود را در کامپیوتر خانگی اش نگه داری میکرده است و بد افزاری قدرتنمد باعث شده است تا ای حادثه رخ دهد. حتی کسپر سکی برای اثبات ادعای خود علام کرد که به شرکت‌های دیگر اجازه‌ی بررسی کد‌های خود را می‌دهد که البته به گفته‌ی کارشناسان، این حرکت نمی‌‌تواند صحت پاک بودن آنتی‌ویروس این شرکت را تأیید کند. در ادامه این جریان ها نیز دولت امریکا استفاده از این محصولات و فروش آن را در این کشور ممنوع اعلام کرد.

براي دريافت اخبار جديد با ليمو سبز همراه باشيد.

دیدگاه کاربران

جهت ثبت نظر لطفا
وارد شوید.